[symple_accordion]

[symple_accordion_section title=”VAJA GOZD“]

V soboto 25.10 je nad vasico Gozd v pobočjih Kriške Gore potekala združena vaja “gozdni požar “. Vajo je organiziralo in vodilo domače društvo Pgd Križe. Na vaji, ki je potekala na strmem terenu so sodelovala še društva Pgd Tržič, Pgd Bistrica pri Tržiču in Pgd Kovor. Ker je v vasi Gozd problem z vodo smo za pomoč prosili tudi lokalne kmete s traktorji in cisternami. Vaja je vsebovala od logistične postavitve vozil, gašenja gozdnih požarov, taktičnih postopkov premikanja gasilskih enot po strmem terenu, do reševanja poškodovanih oseb, od gasilcev do civilnega prebivalstva, medsebojne komunikacije. Sodelovalo je preko 45 gasilcev iz omenjenih društev. Vaja je bila iz strani GZ Tržič ocenjena dobro.
Pgd Križe se zahvaljuje vsem sodelujočim za udeležbo in sodelovanje na vaji. Pohvala pa tudi avtorju vaje Anžetu Hribarju za idejo in uspešno izvedbo vaje.

NA POMOČ!

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”VAJA NA OŠ KRIŽE“]

11.10.2014 smo organizirali reševalno vajo na osnovno šolo Križe. na vaji so sodelovala PGD Križe, Bistrica pri Tržiču in Kovor, kinološko društvo Storžič, GRS Tržič, policijska enota Tržič in učenci OŠ Križe. Vsem se lepo zahvaljujemo za podporo in pomoč.

NA POMOČ!

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”VAJA ČLANIC-ŠPICA“]

Mesec požarne varnosti, se še dobro začel ni, že so članice Pgd Križe izvedle vajo na Špica Bar Križe v Križah. Vajo, katera je vsebovala vse elemente gašenja, reševanja in vodenja je uspešno vodila Veronika Bodlaj. Na vaji je sodelovalo 15 gasilk Pgd Križe z vozili GVC 16/25 in GVM1. Vaja je bila s strani gasilske zveze dobro ocenjena. Vsem članicam se zahvaljujemo za udeležbo, in uspešno izvedeno vajo, in se vidimo na prihajajočih vajah v Oktobru – mescu požarne varnosti.

NA POMOČ!

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”VAJA TENIS KLUB KRIŽE“]

16.4.2014 smo izvedli vajo na brunarico teniškega kluba Križe. Šlo je za požar v kuhinji in eno poškodovano osebo. V vaji je sodelovalo 12 kriških gasilcev.

NA POMOČ!

[/symple_accordion_section]

 

 

[symple_accordion_section title=”VAJA NA VEČSTANOVANSKI OBJEKT-PRISTAVA“]

19.10.2013 smo izvedli vajo gašenja stanovanja v tretjem nadstropju. Sodelovali smo s PGD Bistrica pri Tržiču. Že vnaprej smo vedeli da bo vaja zahtevna , ker je šlo za visok večstanovanjski objekt. Zahvaljujemo se stanovalcem, saj s tem omogočajo, da se bolj usposobimo za reševanje in gašenje v visokih stavbah, kjer je posredovanje v primeru požara veliko bolj oteženo kot pri enostanovanjskih hišah.

NA POMOČ!

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”VAJA NA DOMAČIJO šTULAR“]

8.10.2013 smo PGD Križe organizirali vajo s PGD Bistrica pri Tržiču in PGD Tržič na domačijo Štular. Predpostavili smo da se je vnelo krmilo za živino. Cilj vaje je bil preveriti odzivnost enot ko se sproži požarni alarm, dostopnost objekta, porabo in logistika vode do objekta in ščitenje stanovanjskega objekta ki je v neposredni bližini gospodarskega poslopja.

NA POMOČ!

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”ZDRUŽENA VAJA PGD KRIŽE, DUPLJE, GOLNIK.-SENIČNO 2013“]

20.9.2013 smo organizirali združeno vajo treh gasilskih zvez Tržič, Naklo, Kranj. Vaja je potekala v Seničnem na Jurcovi domačiji. S vajo smo obudili spomin požiga vasi pred 150-imi leti. S požarno preventivo skrbimo da, do podobnih dogodkov v prihodnosti ne bo prišlo. Zahvala organizatorjem in krajanom, za odlično odigrane vloge na sami vaji ter PGD Duplje in Golnik.

NA POMOČ!

 

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”JUMICAR OŠ KRIŽE“]

Vključeni smo bili v program JUMICAR, kjer smo osnovnošolcem predstavili gasilsko opremo in naloge gasilca.

Slike

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”Ogled GBL“]

1.6.2012 smo si s mladinci ogledali gasilsko brigado Ljubljana. Več slik najdete v galeriji

 

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”130 let PGD TRŽIČ“]

25.5.2013 so člani PGD Tržič ob praznovanju 110 letnice obstoja društva tekom celega dni organizirali gasilske delavnice, prireditve in gasilske vaje. Za naše društvo so pripravili -Prikaz gašenja vozila s težko peno. Vaje se je udeležilo 6 gasilcev s GVC 16-25. Utrinke iz vaje si lahko ogledate v galeriji.

 

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”TPO-Temeljni postopki oživljanja“]

V soboto 11.5.2013 ob 10 uri, nam je predaval izkušeni reševalec in predavatelj nujne medicinske pomoči, kako pravilno izvajati temeljne postopke oživljanja in uporabo defebrilatorja. Tekom samega predavanja smo spoznali da je uporaba avtomatskega defebrilatorja zelo enostavna in ključna pri napadih srčne kapi.  V prihodnosti bo potrebno razmisliti o nakupu defebrilatorja, v večjih nakupovalnih centrih ga lahko opazite na stenah označenega s svetlobno signalizacijo. Priporočeno bi bilo, da ima vsako društvo enega, s tem bi pokrili vse prireditve, na katerih smo prisotni in v primerih napada takoj omogočili pomoč ponesrečencu. Čas je ključ do preživetja saj možgani brez svežega kisika v krvi preživijo le do 10 min. Več si lahko ogledate v galeriji.

Link TPO

ohraniti zivljenje (Kopiraj)

[/symple_accordion_section]
[symple_accordion_section title=”Vaja v seničnem 29.10.2010“]

Združena vaja med sosednimi Gasilskimi društvi PGD Duplje, PGD Golnik in PGD Križe in sosednjimi Gasilskimi zvezami GZ Kranj, GZ Naklo in GZ Tržič je postala že tradicionalna. Tokratno vajo je organiziralo domače gasilsko društvo Križe na pobudo KS Senično. Poudarek vaje je bilo reševanje poškodovancev in gašenje objekta. Elaborat vaje si v celoti lahko ogledate tudi v galeriji.

[/symple_accordion_section]
[symple_accordion_section title=”Vaja evakuacije vrtca Križe“]
29.10.2009 smo v sodelovanju  z vrtcem Križe izvedli evakuacijo vrtca in prikazali imobilizacijo ter reševanje ponesrečenca v gorečem objektu. Na vaji je sodelovalo okoli 70 otrok, ki so trenutno bivali v vrtcu, 17 zaposleni in 9 gasilcev PGD Križe.

[nggallery id=5]
[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”Vaja prikaza gašenja začetnih požarov“]V mesecu Oktobru, ki je mesec požarne varnosti smo v društvu organizirali nekaj vaj. Ena izmed njih je bila vaja, ki je za nas gasilce že nekakšna rutina vendar pa se zavedamo, da velika večina civilistov ne zna uporabljati ročnega gasilnega aparata (RGA) še posebej, ko gre za panične trenutke. V ta namen smo se odločili, da bomo v naslednjem obdobju poizkušali čim večjemu številu ljudi prikazati gašenje začetnih požarov, predstaviti opremljenost gasilca ter pokazati kako pravilno uporabiti ročnegi gasilni aparat. Na pobudo g. Staneta Mozetiča smo se odločili, da najprej vajo izvedemo pred našimi edinimi visokimi stavbami v Pristavi na Purgarjevi ulici kjer so kar štirje večstanovanjski objekti (bloki). Vajo smo izvedli 3.10.2009 in je bila dokaj uspešno izvedena saj se je je odeležilo nekaj okrog 30 okoliških prebivalcev.

[nggallery id=6]

[/symple_accordion_section]

[symple_accordion_section title=”Vaje IDA“]Na starem objektu gasilskega doma, ki smo ga nato porušili smo prikazali delo z izolirnimi dihalnimi aparati. K sodelovanju smo povabili tudi društva iz GZ Tržič vendar se je povabilu odzvalo le društvo PGD Bistrica pri Tržiču.

[nggallery id=7]

[/symple_accordion_section]
[/symple_accordion]